Tuesday, June 17, 2014

heartbroken

menangis tak ada guna
orang takkan pndang rasa hati kita.
orang akan salahkan kita je.
kenapa aku
menangis
aku benci
benci
benci

 heartbroken.

jgn salahkan aku
kalau aku lari
jauh dr kau.


Monday, June 16, 2014

brad pitt's tip



Wise words. Brad Pitt about his Lady:
"My girl got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and children. She lost 30 pounds and weighted about 90 pounds. She got very skinny and was constantly crying. She was not a happy woman. She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the mornings and got tired very quickly during the day. Our relationship was on the verge of a break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself. She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get separated soon… But then I decided to act. After all I’ve got the MOST Beautiful Woman on earth. She is the idol of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her. I began to shower her with flowers, kisses and compliments. I surprised and pleased her every minute. I gave her a lot of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends. You won’t believe it, but she blossomed. She became better. She gained weight, was no longer nervous and loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.
And then I realized one thing: the woman is the reflection of her man.
If you love her to the point of madness, she will become it."
-Brad Pitt

first giveaway by Oh my Fariza!



pilihan hadiah cikyuyu: Catalyst VCO collagen

goodluck utk diri sendri. :).yeayy!

KLIK SINI


Tuesday, June 10, 2014

Result Final Sem 4/2014

assalamualaikum:)

rini aku dpt result exam tuk final sem 4. alhamdulillah lulus. tak payah repeat. tapi aku kecewa sbb pointer tak lepas target. aku nak 3.5 kalau boleh. tp rezeki hnya 3.44 je. it's okay enough but it's hurt. hurm,. mungkin aku patut pulun lagi usaha aku kot. but, still, wanna say alhamdulillah sebab pointer aku semakin meningkat dari sem 1 until sem 4 ni. baki tinggal lagi dua sem. tak tahu lah sempat ke tak aku nak kejar tuk dapat purata 3.5 above time graduate nanti. insyaallah dapat. {amin}


kat PPUM ni, dean list kena dapat 3.7 above and kalau nk dapat anugerah time graduate nanti, purata pun mesti 3.7 above jugak. bagi yang memang da dekan setiap sem tu, dapat la merasa naik pentas dua kali. bak kata lecturer aku. nak jugak merasa tapi entah la. aku tak da la target dean list sebab aku ni sedor diri, dah 4 sem berlalu tapi tak penah pun sekali dpt dekan. [ tapi berangan jugak nak dpat dekan sebelum grad nanti. amin].


malam ni aku nk cakap pnjang2 cikit ye, 


budak batch aku, ada dua org yg dekan. yg sorg tu india, mmg da selalu dekan da. yg sorg lagi, geng aku. ni first time dia dapat dekan. asalnya dulu, time sem 1, result dye lbh kurang sama dgn aku je. semakin lama semakin meningkat until sekarang, dean list. :). aku tumpang gembira tuk dia. sebab aku selalu jugak belja dgn dia. dia baik,tak kedekut ilmu, dia mengajar aku senang faham. plus, dia cantik.. haa, cukup pakej. ko ado?? huhu. tip  atau cara belajar dia ialah, dia selalu bangun awal pagi, sembahyang subuh, lps tu tak tidur. dia terus study. dia tak suka study last minute. buat assignment atau report pun tak penah buat last minute. dan plg penting SOLAT DI AWAL WAKTU. memang nampak la ciri-ciri pelajar cemerlang tu. lain bebenor dari aku ni. sadissss-.-.. bila la kau ni nak berubah cikyuyue oiiii~~~


abis part dean list and tips2 nye. ni aku nak cerita sal kawan aku yang first time dpt pointer 3 above. alhamdulillah, aku tumpang gembira tuk kwn2 aku yg dpt 3 above:). cerita sal kwn aku yg 1st time ni, dia mmg selalu ckp kt aku. "nuyue doakn lah kita biar jadi pndai cm nuyue. dapat 3 pointer above." cmtu lah dia selalu ckp. [bkn nk promote dri sdri taw ni. jgn korg slh fhm pulak.huhu]. yg aku nk higlight kat sini ialah, aku rasa dia murah rezeki tu pasal sekarang dia da berubah. dia da makin dekat dgn Allah. first aku dgr nama dia dpt 3 above, terus terlintas dalam otak aku  , " ni sume berkat dan rezeki dr Allah sebab dia semakin dekat dgn Allah". tu cara fikiran aku. sebab dia memang betol2 berubah sekarang. dia selalu pergi usrah. tak mcm aku.:(. dan itulah TIP MUJARAB UNTUK CEMERLANG. :).


dekat dgn Allah, dekat dgn Allah, dekat dgn Allah. 


Allah tak akan sia-sia hambaNya. Firman Allah:


Asy- Syarh ayt 6-8: sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. maka apabila engkau telah selesai dari sesuatu urusan, tetaplah bekerja keras utk urusan yg lain. dan hanya pada tuhanmu engkau berserah.


an- nisa': ayt 45: cukuplah Allah sebagi pelindung dan cukuplah Allah menjadi penolong bagimu.


al- ikhlas ayt 2 : Allah tempat meminta segala sesuatu


:.: jgn bertawakal je tapi tak usaha. tak guna jugak kan? pesan aku, jgn study last minute. tp aku ni mmg jns suka study last minute sebab aku suka tgk notes yg bertimbun2 belum baca. comey je tgk. huhu. ayat tak bley blahh. dpat note tu terus baca, higlight yg mana penting. guna lah segala pen warna warni yg mcm aiskrim paddle pop tu. kalau tak fhm apa2. tanya. jgn jadi cm aku ni, yg tak tahu nak tanya apa. aku pun tak tahu apa yang aku tak faham and apa yang aku faham. sadisssss nye kan? hukhuk:(.


lastly, gudluck pada sesapa yang nak exam tu ( especially senior 3rd year aku. walaupun aku taw dorang tak baca blog ni). yang tengah exam atau ygang baru nk menginjak alam exammms ni, gudluck. do ur best. 


Result Exam ni tidak bererti apa-apa once kau dah masuk matrik atau asasi atau university atau kolej mana-mana jelah. oversea ke undersea ke, overthesea ke,side sea ke, kt tanah ke kt mana-mana jelah. result tu dah tak bererti apa- apa da. da tak jadi penentu sama ada kau akn cemerlang tak kat university tu. 


Tapi result tu lah yang jadi kenangan anugerah terindah buat diri kau sepanjang hidup kau. tak kisah lah, UPSR ke PMR SPM MIDSEM FINAL SEM, OSCE FOUNDATION ke DEGREE DIPLOMA MASTER PHD ke and so on. semua keputusan exam tu akan kau ingat sampai bila-bila walau teruk cmne sekalipun. tu lah kenangan kita. pengalaman kita. 


p/s: belajar betul-betul kalau nak result exam tu jadi kenangan terindah tuk kau.:) doakan aku dapat 3.5 above. doakn semoga aku dean list. aminn ya rabb.

teringat kata-kata kawan aku sorang lagi, "semoga nama terpapar kat slide time dinner nanti". hurm,,sorry dear, dinner tahun ni aku tak dapat naik pentas and nama pun tak terpapar kat slide. aku doakn kita sama-sama naik pentas nanti. next sem is coming dear, let's do our best!! :-). yeah!

Validated by,
MLT-TO-BE
~~yue~~

Monday, June 9, 2014

SAYA NAK STRIPED SKIRT GIVEAWAY


DUE DATE: 09/06/2014~ 16/06/2014

SAYA NAK STRIPED SKIRT.
SEMOGA MURAH REZEKI SAYA.

:-)

Wednesday, June 4, 2014

WW: Love is like a sweet!

cinta itu ibarat gula-gula
yang kau kena kongsi dengan ramai orang
manisnya sama-sama dirasa.
itu lah CINTA
korbankan sedikit kebahagiaan diri
untuk kebahagiaan orang lain
di sekelilingi kau.

~cikyuyue~

Tuesday, June 3, 2014

1st giveaway by Mieyza Roslan



sis Mieyza buat GA ni smpena anniversary nya. jom sama2 support GA sis ni~

due date:  9 JUN 14


p/s: buat sis Mieyza,, smoga bahagia dunia dan akhirat bsama suami dan anak2:)

Saturday, May 31, 2014

gathering with ex-classmates @ Bulgogi Brothers Korean restaurant

Today, I'm outing with my old frens. Yana&kinah. Agak lama la jugak tak jumpa dorang. Last pn taun lepas kot kalau tak silap. Time flies so fast. Trasa baru semalam kitaorg borak sama2 dlm kelas. Gelak2 . Bt keje gila kat school. Huhu. Skrg masing2 da busy ngn hidup masing2, dgn study, ngn cita2 yg nk dikejar, life yg berbeza, dikelilingi org g berbeza. Cmtu la hidup. Aku pun busy ngn life aku sdri. Sesekali dpt jumpa cmni best jgk. Yana said, aku da makin chubby, wuhuhuu,, sayu je hati ni dgr. Tp mmg betol pon. Smenjak jd MLT ni mkin chubby pulak aku. Minum darah org ke ap aku ni. Huhu. Yana n kinah tak berubah pn, still mcm dulu dr segi fizikal and makin berubah ke arah wanita solehah aku tgk dorg ni. Alhamdulillah. ;').. 

Tadi kitaorg dating kt MidValley je sbb tu je yg dkt ngn aku and senang tuk dorg datang. Window shopping jap ngn dorg and makan2 kt BulGogi Brother. Halal Korean food restaurant. Si yana la yg nak sgt makan makanan korea. Ni first time makan korean food. So far, not bad la.  Aku makan chicken kimchi steww and dorang makan beef kimchi stew. At last dpt jugak merasa kimchi yg mcm dlm cte korea tu. Igt lagi penah tgk episod invicible youth yg ada group KARA tgh belaja buat kimchi. Terliur tgk dorg makan. Mcm sedap jeww. Kalau korg nk taw Kimchi ni diperbuat dari kobis yg diperam ngn cili dan cuka. Rasa kimchi tu (bagi aku) rasa mcm buah mangga yg diperam sebelum buat jeruk. Korang penah rasa tak? Rasa masam2,rasa cuka dia kuat sgt taw tp still bley diterima oleh tekak aku. Hoho. Pe je yg cikyuyue tak ley telan kannn. Hoho. Bulgogi ni maksudnya.. "bul"=fire. "gogi"= meat. Sebab tu ada main dish kat sini yg nama Bulbogi beef barbeque. Kiteorg tak order pun yg ni. Haa, satu lagi, dtg kt sini korang akan dapat member card free yg bley guna kt sume outlet yg terpilih. Anddd yg paling best, korang bley redeem voucher rm30 on your bithday. Best hokay sbb satu set dish tu takde la mahal sgt. Mcm yg aku makan tadi tu rm23.90. affordable la kalau sesekali nk bertukar selera kannn.:-). Nt mst dorg seronok.:D. then, lps makan2, g solat jap then sambung window shopping lagi. 

Around 4pm, kteorg pun mulakan sesi melambai tangan mcm miss universe. Huhu. Hope, insyaallah pnjang umur, bley jumpa lagi. Kt kampung pun still bley jumpa tp susah sikit sebab cuti kt PPUM ni bukan serupa ngn uni lain. Nak2 pulak aku ni jenis yg tak jejak tanah bila balik kampung. Asyik terperap je dlm umah tu. Bajet ank dara melayu terakhir la tewww, hoho:D. 

hokay, enough for now. GTG. enjoy the pics peeps:)

ni side dishes. yg kt ats sekali dlm piring kecik, ada makanan kaler merah, haa, yg tu la kimchi:)

ni la chicken stew tu. yummyy..cikyuyue hirup stew tu sampai abis,bestt. spicy mcm ala2 tomyam.


available at Paradigm Mall, Pavillion KL, ECurve,&
 MidValley MegaMall @ 3rd floor yg sebelah Daiso Japan tu. kt floor yg ada cinema tu.

for more info, just log on to
fb.com/bulgogibrosmy



Thursday, May 29, 2014

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih



klik sini

duedate: 4 JUN 2014

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
  • Tempat Pertama: 1 X RM100
  • Tempat Kedua: 1 X RM60
  • Tempat Ketiga: 1 X RM40
  • Hadiah Saguhati: 5 X RM20

Mini giveaway untuk followers by Aniesandyou

Mini GA by aniesand you.
#sory banner tak bley copy#

Duedate: 29.5~ 2/6/14


JOIN AND SUPPORT HER GA:)

Sunday, May 25, 2014

Giveaway "Ke Korea Dah Kita"


jom sesama join GA kawan blogger kita ni. mana tahu ada rezeki dapat ole-ole dari Korea:)

Due date: 1 jun2014. 11.59 malam

Saturday, May 24, 2014

Beauti giveaway #2 by rafydahouse




Beauti giveaway #2 by rafydahouse
DUE: 12MEI-12 JUN
Keputusan : 13 jun/ 14 jun 2014

Duo Giveaway By Henrietta Jose



DUO GIVEAWAY BY HENRIETTA JOSE


Two prizes that i wish to get are:::
  1. Mini Rainbow handmade scrapbook. because i can write the note in it. i can make it like my diary. write everything and attach photos in it. for me, scrapbook are like the diary or journal of your life. you can also make a theme for the scrapbook. such as place that you wish to travel or have been travel. you can viewed that scrapbook again next time:). 


2. limited bahagian matrikulasi converse bag. because i can use it when go travelling or to class. it is easier to put all need in the bag pack rather than hold it in many bags. 

Friday, May 23, 2014

I AM NIKON by ANNUR




 I AM NIKON " by Annur~
HAPPY berGiveaway semuaa:)
gudluck!

Dzureen's 20th Birthday Giveaway



Dzureen's 20th Birthday Giveaway

Happy birthday Dzureen! may Allah bless u:)

#birthtime: 1am :)

Click here to join

GIVEAWAY: I LOVE PERFUME

GIVEAWAY I LOVE PERFUME BY MISS IKA:)
MARY KAY


I love perfume because it will makes me more confident and fresh in all day. it will turn me in good mood:). so that, i can do the work better and more energetic all day long. haa;D. i will feel comfortable when i've to interact with people surrounded me. and, last but not least, i will feel sexyyyy..huhu;P

INFINITE Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz
KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!



Special Thanks to:

Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai 16 pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Infinite special limited edition badges, Infinite badge, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!

Wednesday, May 7, 2014

KACAU

kadang-kadang
aku perlukan masa untuk sendiri
bukan sombong
bukan bad mood
bukan tak nak berkawan
bukan tak nak bercakap
bukan marah
tapi itu hakikat diri manusia
perlukan masa untuk diri sendiri
hidup ni bukan saja untuk berbakti pada orang lain
tapi juga untuk berbakti pada diri
otak berkecamuk
fikiran tunggang langgang
amat perlukan ketenangan
kadang-kadang aku serabut
lihat kau di depan aku
bukan aku tak suka tengok kau
tapi
tolong faham,
aku perlu masa sendiri.
senyap.
jangan cakap apa-apa dgn aku.
biar mulut aku sendiri
mula berkata
bila ketenangan itu milik aku

Tuesday, May 6, 2014

apa pendapat korang? disebalik secebis kain..~



assalamualaikum:)
 alhamdulillah da masuk bulan 5 da. da nk hampir setengah taun da.
alhamdulillah krn diberi nafas lagi utk hidup,
melihat alam ini:)
 actually, i don't know wut to write but if coz la,, rndu kayy nk menulis bagai ni.
aku just nk share my feeling and nak bertukar pendapat dgn korang 'bout "niqab" or purdah.

apa yg aku taw, niqab ni dipakai oleh isteri-isteri nabi dan perempuan arab pd zaman dulu2 dan masih diterusan sehingga sekarang. dulu2 niqab ni sprt diharamkan dan sesiapa yg pkai, dikatakn sbg terrorist. manusia time tu sempit ilmu ttg purdah ni. that's why ckp cmtu. but nowadays, kt msia sdri pun da rmai sgt yg pkai. da jd kbiasaan. cantik je tgk:)
tp tak kurg jugak ada segelintir msyarakat kita yg pandang serong pd muslimah yg berniqab ni. bg yg kurg ilmu dorg akn ckp niqabis ni tabligh yg akn menyesatkan kita2 ni. hmmmmm..mcm2. walau sekecil mana pun ilmu kita, jgn nk mneghukum org sesuka hati. kita ni siapa nk judge org tu mcm ni, org tu mcm tu. kita tak ada kuasa nk baca niat dorg. kembali lah pd hukum asal. berniqab tak salah. sbb niqab akn cover muka kita, mnjauhkan diri dr fitnah. sbb tu lah ppuan yg berwajah cantikkk sesangat shingga org tgk dye pun org da bley tgoda, kne pkai niqab. :). indahnya Islam.
tp itu lah, kdg2 terasa jugak nk pkai, nk pkai pun kne depend pada NIAT. kalau niat nk pkai niqab utk nampak cantik, silakan pkai. tak salah., tp awak akn dapat pujian je lah, tak dpt pahala niat ikhlas krn Allah. apa yg awak dapat ialah apa yang awak niatkan.

dulu penah la ty parent, bley tak nk pkai niqab. tp parent sekeras2 nya menentang. dorg ckp, nt kawin baru bley pkai. itupun kalau suami bagi kebenaran utk pkai. huhu. sadisss:(. insyaallah suami akn bagi pakai tp masalahnya lambat lagi la bley pkai. bkn skrg. nak bt mcm mana ye? klu ditanya pd yg pakar, dorg ckp, utamakn kehendak mak ayah sbb sbg anak, kita wajib mentaati mereka. ibuayah itu syurga kita. alasan makyah aku tak bagi sbb dorg malu kalau tiba2 org ty,"knp anak awak pkai purdah?, alim nya dia" "ank awak ni tabligh ke?" ank awak tu bukan main tutup sume, tp awak sbg mak ayah, sy tgk pkai biasa-biasa je". hmmm, aq da cuba explain tp dorg ttp tak bagi selagi aku dibawah taggungjwab dorg. sedihhhh okay:. sedih bila dilarang buat benda baik. aq xnak la bg cramah pnjang2. nt dikata kurg adap pulak. so, sbg anak, aku dgr je lah apa mak ayh ku "nasihat". hope, one day, bila aku da kawin,bila aku da pkai purdah, aku hrp makayah aku takkan pndang serong da pd sehelai kain nipis tu:'). insyaallah, amin

so, pendapat korang pulak cm mana? do share it. sama2 kita belajar dan meneguk ilmu. anggap ini medan usrah maya kita :)

wassalam.

Wednesday, April 2, 2014

LET'S GRAB TUDUNG DAHLIA 2 IN 1~ preorder until 6APRIL2014~

PREORDER until 6 APRIL 14 ONLY!!

Assalamualaikum:)
da la rasanye cikyuyue ni menyepi.maaf la ye, sibukku ini mengalahkan menteri. huhuhu. Btw, now i'm back to promote the best everrrrrr hijab!! haa, nama tudung ni ialah TUDUNG DAHLIA 2 IN 1. ni descriptionnya:

Tudung Dahlia 2 in 1.
Material: Georgette Tebal kotak-kotak
Saiz: Available bidang 48 & 60
Mudah dibentuk, tidak jarang, tebal dan selesa dipakai. nak buat macam2 gaya pun bley. up on your creativity. dan paling pentingggggggg>>Tak perlu gosok ponn xape:).
Terdapat dalam 6 warna pastle 
Harga: RM25 & RM29
*Harga tidak termasuk pos
berminat?
email me> qistme@gmail.com .
berserta : nama, order kod (D1@D2@D3@D4@D5@D6), bilangan helai tudung, alamat, no fon, bank in details.
any query just email me:)
PROMOSI TERHAD SEHINGGA 6APRIL2014 ONLY!! so, Let's GRAB YOURS NOWWW!!

yang bestnye pasai tudung ni ialah tebal, x payah susah2 nak pkai inner neck, mudah dibentuk dan selesa. ada banyak cara nk pakai tudung ni. korang layan k gambar kt bawah:)
ada 6 pilihan warna untuk korang pilih:) cantik kann

nak pkai cmni pon bley..ayu ayu gituuuuu


our testimoni







so, berminat???
sebarang pertanyaan, nak ty hrga ke, nk ty apa2 lah, bley emel cikyuyue:) up until 6/4/14 je okay?
qistme@gmail.com

Monday, January 6, 2014

motivation quote 2014





20's is comingggg~~~!

assalamualaikum:)
semoga sume sihat2 balake..
 da lama tak update blog kan.huhu.
ada yg rindu kite x??
>,< ihiks!

ok2,,aku jd serius.
sorry la sebab lama tak update blog ni. biasa la ujung2 tahun ni aku busy sikit. kalah mak datin uoollsss..haahh,gituuuu.
pape pun , alhamdulillah dlm sibuk2 pun kita semua dah menginjak ke tahun baru, alaf baru, kehidupan yg lbhh baru. *ayt skema mak datin cikyuuyu*

welcome 2014!!
tak sangka kn da 2014. dulu2 time kecik2 ,nk tunggu 2014 ni rasa mcm lama lagiii.. tak alih2, sekarang da masuk 2014 da pun. sekejap je kan?
maknanya sekarang umur kita pun da meningkat. huhu. percaya x percaya x??
susah sgt nk percaya kn?
siapa yg tak percaya tu mungkin dye takut nk mengaku tua la teww:p
tahun da meningkat, that's means umur kita pun da meningkat,
kehidupan mesti ke arah yg lbh baik.
sikap pun mesti lbh baik dan nakal sikit2 tu normal. baru lah ceria hidup ni. ye dakk??

azam pun mesti baru kan  korang sume ni?
hopefully, azam tahun2 lps da tercapai dan insyaallah dgn izinNYA, azam tahun ni pun akn tercapai.
doa jgn lupa.
usaha pun jgn lupa , itu perlu :-)

nak ckp psl azam cikyuyue,emmm,still same as last year.
kita nk berubah ke arah lbh baik, tingkatkn kualiti hidup, tambahkn ilmu selagi boleh.

tahun ni cikyuyue da pun nk menginjak ke angka "2".,,huwaaaaaaaa~~!!!
da tua rupa nya aku ni. rasa mcm kanak2 rebina je lg 
= ="
yelah, mana tak nye, 
prngai da la mcm bdk2, suka buat benda2 yg memalukan. huhu
haippp!.korang jgn nk pikir yg tak senonoh eaaa, cepuk kn baru taw..
maksud aku
aku ni suka buat prngai cm budak2 tadika.
main2 lah, mnja2 lah, kt tepi jln pun bley lg buat gaya ala2 kamen rider nk berlatih taekwando.
*acanerr tu? korang pndai2 lah imagine sdri*
haishhh= ="/
tp, serious talk lah kan, prngai cmtu mmg aku xley ubah.sbb, aku akn stress klu x jd gila2.
tu mmg naturally aku.
so, utk masukkn "pengubahan prngai" dlm azam thn baru tidak akn dilayan sama sekali.
huwaaa:D
HARAP MAKLUM.

hihik..
but for sure la, aku ada beberapa wish yg aku akn masukkn dlm wish list aku.
antaranya....
jeng! jeng! jabooommm!

--wishlist--

1) aku nk cantikk ..wehoooo! 
( hmm..yg ni akn dipertimbangkn.;)) ni spesies org yg masuk bakul, angkat sendiri. = ="

2) aku nk blja buat dessert. 
( nmpak sgt aku suka mkn je dr memasak. hehe..bkn xpndai tp aku lg pndai makan.hihi)
ni sbg latihan otw nk jd bini org.wehoo!`~`

3) ok2.. yg ni aku serious. aku nak beli camera
sbg persediaan nk amek gmbar.
(bkn gmbar aku lahh.. gmbar korang lah.. choii taw mulut ckp aku ni gila glamerrr...sobs2~)

4) nak kawinnnn cepat2..amin ya rabb.
ok, yg ni gedik ckt. huhu..mcm gedik byk jerrr,mcm gedik byk jewww. so, korang doa2 kan lah ye. 
semoga wanita ini dipercepatkan jodoh, dikekalkn jodoh dgn pilihan hatinya sehingga syurga. aminnn.
 nt bley makan nasi minyak.haa :D



okkkkk....tu je dulu. kalau nk tunggu aku listkan sume bley, tapi sampai esok pun x abis korang baca. huhu.. byk sgtttt..sume penting bg aku. eh, yeke?? hehe 
* tp knp mcm byk yg x penting je cik yuyue*

pape pun azam n wish list korang, yg penting usaha utk dptkn sume tu. kalau korang duk goyang kaki je nk tunggu suem2 tu jatuh dr langit mmg possibility nk dpt tu mmg tipis lah hampa oii. horrr..so, brusaha lah selagi boleh.;) tawakal kpd Allah:)

mulakan hari dgn bismillahhirahmannirahim
dan senyum lah 
hadapi harimu dgn tenang
bersabar atas segala kesulitan
sesungguhnya
 yg manis itu menantimu
:-)