Tuesday, June 17, 2014

heartbroken

menangis tak ada guna
orang takkan pndang rasa hati kita.
orang akan salahkan kita je.
kenapa aku
menangis
aku benci
benci
benci

 heartbroken.

jgn salahkan aku
kalau aku lari
jauh dr kau.


Monday, June 16, 2014

brad pitt's tip



Wise words. Brad Pitt about his Lady:
"My girl got sick. She was constantly nervous because of problems at work, personal life, her failures and children. She lost 30 pounds and weighted about 90 pounds. She got very skinny and was constantly crying. She was not a happy woman. She had suffered from continuing headaches, heart pain and jammed nerves in her back and ribs. She did not sleep well, falling asleep only in the mornings and got tired very quickly during the day. Our relationship was on the verge of a break up. Her beauty was leaving her somewhere, she had bags under her eyes, she was poking her head, and stopped taking care of herself. She refused to shoot the films and rejected any role. I lost hope and thought that we’ll get separated soon… But then I decided to act. After all I’ve got the MOST Beautiful Woman on earth. She is the idol of more than half of men and women on earth, and I was the one allowed to fall asleep next to her and to hug her. I began to shower her with flowers, kisses and compliments. I surprised and pleased her every minute. I gave her a lot of gifts and lived just for her. I spoke in public only about her. I incorporated all themes in her direction. I praised her in front of her own and our mutual friends. You won’t believe it, but she blossomed. She became better. She gained weight, was no longer nervous and loved me even more than ever. I had no clue that she CAN love that much.
And then I realized one thing: the woman is the reflection of her man.
If you love her to the point of madness, she will become it."
-Brad Pitt

first giveaway by Oh my Fariza!



pilihan hadiah cikyuyu: Catalyst VCO collagen

goodluck utk diri sendri. :).yeayy!

KLIK SINI


Tuesday, June 10, 2014

Result Final Sem 4/2014

assalamualaikum:)

rini aku dpt result exam tuk final sem 4. alhamdulillah lulus. tak payah repeat. tapi aku kecewa sbb pointer tak lepas target. aku nak 3.5 kalau boleh. tp rezeki hnya 3.44 je. it's okay enough but it's hurt. hurm,. mungkin aku patut pulun lagi usaha aku kot. but, still, wanna say alhamdulillah sebab pointer aku semakin meningkat dari sem 1 until sem 4 ni. baki tinggal lagi dua sem. tak tahu lah sempat ke tak aku nak kejar tuk dapat purata 3.5 above time graduate nanti. insyaallah dapat. {amin}


kat PPUM ni, dean list kena dapat 3.7 above and kalau nk dapat anugerah time graduate nanti, purata pun mesti 3.7 above jugak. bagi yang memang da dekan setiap sem tu, dapat la merasa naik pentas dua kali. bak kata lecturer aku. nak jugak merasa tapi entah la. aku tak da la target dean list sebab aku ni sedor diri, dah 4 sem berlalu tapi tak penah pun sekali dpt dekan. [ tapi berangan jugak nak dpat dekan sebelum grad nanti. amin].


malam ni aku nk cakap pnjang2 cikit ye, 


budak batch aku, ada dua org yg dekan. yg sorg tu india, mmg da selalu dekan da. yg sorg lagi, geng aku. ni first time dia dapat dekan. asalnya dulu, time sem 1, result dye lbh kurang sama dgn aku je. semakin lama semakin meningkat until sekarang, dean list. :). aku tumpang gembira tuk dia. sebab aku selalu jugak belja dgn dia. dia baik,tak kedekut ilmu, dia mengajar aku senang faham. plus, dia cantik.. haa, cukup pakej. ko ado?? huhu. tip  atau cara belajar dia ialah, dia selalu bangun awal pagi, sembahyang subuh, lps tu tak tidur. dia terus study. dia tak suka study last minute. buat assignment atau report pun tak penah buat last minute. dan plg penting SOLAT DI AWAL WAKTU. memang nampak la ciri-ciri pelajar cemerlang tu. lain bebenor dari aku ni. sadissss-.-.. bila la kau ni nak berubah cikyuyue oiiii~~~


abis part dean list and tips2 nye. ni aku nak cerita sal kawan aku yang first time dpt pointer 3 above. alhamdulillah, aku tumpang gembira tuk kwn2 aku yg dpt 3 above:). cerita sal kwn aku yg 1st time ni, dia mmg selalu ckp kt aku. "nuyue doakn lah kita biar jadi pndai cm nuyue. dapat 3 pointer above." cmtu lah dia selalu ckp. [bkn nk promote dri sdri taw ni. jgn korg slh fhm pulak.huhu]. yg aku nk higlight kat sini ialah, aku rasa dia murah rezeki tu pasal sekarang dia da berubah. dia da makin dekat dgn Allah. first aku dgr nama dia dpt 3 above, terus terlintas dalam otak aku  , " ni sume berkat dan rezeki dr Allah sebab dia semakin dekat dgn Allah". tu cara fikiran aku. sebab dia memang betol2 berubah sekarang. dia selalu pergi usrah. tak mcm aku.:(. dan itulah TIP MUJARAB UNTUK CEMERLANG. :).


dekat dgn Allah, dekat dgn Allah, dekat dgn Allah. 


Allah tak akan sia-sia hambaNya. Firman Allah:


Asy- Syarh ayt 6-8: sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. maka apabila engkau telah selesai dari sesuatu urusan, tetaplah bekerja keras utk urusan yg lain. dan hanya pada tuhanmu engkau berserah.


an- nisa': ayt 45: cukuplah Allah sebagi pelindung dan cukuplah Allah menjadi penolong bagimu.


al- ikhlas ayt 2 : Allah tempat meminta segala sesuatu


:.: jgn bertawakal je tapi tak usaha. tak guna jugak kan? pesan aku, jgn study last minute. tp aku ni mmg jns suka study last minute sebab aku suka tgk notes yg bertimbun2 belum baca. comey je tgk. huhu. ayat tak bley blahh. dpat note tu terus baca, higlight yg mana penting. guna lah segala pen warna warni yg mcm aiskrim paddle pop tu. kalau tak fhm apa2. tanya. jgn jadi cm aku ni, yg tak tahu nak tanya apa. aku pun tak tahu apa yang aku tak faham and apa yang aku faham. sadisssss nye kan? hukhuk:(.


lastly, gudluck pada sesapa yang nak exam tu ( especially senior 3rd year aku. walaupun aku taw dorang tak baca blog ni). yang tengah exam atau ygang baru nk menginjak alam exammms ni, gudluck. do ur best. 


Result Exam ni tidak bererti apa-apa once kau dah masuk matrik atau asasi atau university atau kolej mana-mana jelah. oversea ke undersea ke, overthesea ke,side sea ke, kt tanah ke kt mana-mana jelah. result tu dah tak bererti apa- apa da. da tak jadi penentu sama ada kau akn cemerlang tak kat university tu. 


Tapi result tu lah yang jadi kenangan anugerah terindah buat diri kau sepanjang hidup kau. tak kisah lah, UPSR ke PMR SPM MIDSEM FINAL SEM, OSCE FOUNDATION ke DEGREE DIPLOMA MASTER PHD ke and so on. semua keputusan exam tu akan kau ingat sampai bila-bila walau teruk cmne sekalipun. tu lah kenangan kita. pengalaman kita. 


p/s: belajar betul-betul kalau nak result exam tu jadi kenangan terindah tuk kau.:) doakan aku dapat 3.5 above. doakn semoga aku dean list. aminn ya rabb.

teringat kata-kata kawan aku sorang lagi, "semoga nama terpapar kat slide time dinner nanti". hurm,,sorry dear, dinner tahun ni aku tak dapat naik pentas and nama pun tak terpapar kat slide. aku doakn kita sama-sama naik pentas nanti. next sem is coming dear, let's do our best!! :-). yeah!

Validated by,
MLT-TO-BE
~~yue~~

Monday, June 9, 2014

SAYA NAK STRIPED SKIRT GIVEAWAY


DUE DATE: 09/06/2014~ 16/06/2014

SAYA NAK STRIPED SKIRT.
SEMOGA MURAH REZEKI SAYA.

:-)

Wednesday, June 4, 2014

WW: Love is like a sweet!

cinta itu ibarat gula-gula
yang kau kena kongsi dengan ramai orang
manisnya sama-sama dirasa.
itu lah CINTA
korbankan sedikit kebahagiaan diri
untuk kebahagiaan orang lain
di sekelilingi kau.

~cikyuyue~

Tuesday, June 3, 2014

1st giveaway by Mieyza Roslan



sis Mieyza buat GA ni smpena anniversary nya. jom sama2 support GA sis ni~

due date:  9 JUN 14


p/s: buat sis Mieyza,, smoga bahagia dunia dan akhirat bsama suami dan anak2:)