Monday, May 16, 2016

About Guys

Sambil-sambil tengah proceed sample, berborak la dengan Patin about guys. Me and her Bf. 

Patin; Abam Polis ni kan perangai dia bla.bla.blaa... 
Me; Ya2. Yup betul tu. My Bf pun mcm tu..bla.bla.bla..

Me & Patin; Rupa nya perangai lelaki ni sama je kan. Lebih kurang. *gelak*. We noticed that they have same attitude. 

...........

So, girls. Lelaki ni perangai dia lebih kurang sama je. Kalau kau ada abang, ada adik lelaki, ada kawan lelaki and ada boyfriend. Cuba kau perhatikan sikap masing-masing. Lebih kurang je kan. 

Dorang kadang ada kasar dan ada yang jenis berlembut. Tapi yang pentingnya, dorang tetap perlukan kita2 yang lembut keibuan ni dlm hidup dorang. 

Kalau lelaki tengah marah. Kau diam je. Buat tak layan kalau kau malas nak dengar dia membebel. Dan keep on mintak maaf kalau tu salah kau. *even kalau bukan salah kau pun.Minta maaf jugak for the FIRST TIME! kalau dia malas layan.so stop dari minta maaf. Nanti bila dia dah cool down. Dia akan sedar salah sendiri. * 

Jangan melawan! Ni mengundang namanya kalau kau duk berlawan cakap dgn dia. 

3rd, bila dia dah cool down, jangan ungkit dah pasal tu. Kalau tak, memang nak makan maki la jawabnya. 

Kita jadi Perenpuan ni kena Tough. Kena Kental babe! Baru sado namanya! 😉
Hati tu kena kalis dengan kata2 dari lelaki. Mata tu kena kalis air mata. Bibir tu kena senyum selalu. 

Walaupun hati tu bila dah pecah macam kaca terhempap kat lantai, memang tak boleh nak cantum balik pun. Kau tetap kena Kuat. Kena tahan nangis. 

Ingat senang ke nak jadi perempuan??  It takes a lot of effort and toughness to be such a powerful girl.

 Kena tahan nangis dalam gelak. 
Kena tahan macam2. 
Tu belum masuk bab kena pujuk diri sendiri bila gaduh. 

Hurmm. Guys n girls. Please take care of each other's heart because it's not easy to take care of. 

Xoxo
Cikyuyue comey lotey yg sado lagi kental. 

Much love! ❤

No comments:

Post a Comment

tinggalkan Nota Cinta anda,,terima kasih daun keladi...